2021-08-27 11:33:28• hírek • Szatmár.ro

Gyenes Emánuel: Jól érzem magam, és a motorozás is jól megy idén

Jó évet fut 2021-ben Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője: elmondása szerint jól érzi magát, boldoggá teszik a versenyek, és már a jövő évi Dakarra is beiratkozott.

„Nagyon jól telik az idei év. Sikerült részt venni az eltervezett versenyeken” – meséli szerkesztőségünknek Mani, aki már túl van két futamon a magyar enduro-bajnokságból, amelyet egy második és egy első helyet követően jelenleg vezet. „Az első futamon második lettem, viszont a másodikat sikerült megnyernem, viszont még három forduló hátra van. De egyelőre én vezetem a bajnokságot” – magyarázta lelkesen.



Elmondta továbbá, jól sikerült az idei Red Bull Romaniacs is, amit Nagyszebenben tartottak, ott is sikerült jól teljesíteni, olyannyira, hogy visszatérhetett a Silver kategóriába, ahol eddig is versenyzett (kivéve a tavalyi évet, amikor a sérülései miatt nem tudott ott indulni).

„Most épp egy BMW túrán vagyok, ahol elmúlt napokban GS BMW-kel motoroztunk a Nyugati-Kárpátokban. Ez is egy jó hetes motorozás volt, remek tapasztalatokkal” – mesélt legfrissebb élményeiről röviden.

Készül a Dakarra

„Innentől megkezdem a felkészülést a 2022-es Dakarra, ahová már beneveztem. Építjük a motort és mindent megteszünk annak érdekében, hogy jól felkészülve vághassak neki a jövő januári szaúdi futamnak. Sajnos sivatagi pályán nem fogok tudni edzeni, nem lesz rá lehetőség januárig, viszont addig még lesz három Enduro versenyem, és itthon próbálok minél többet motorozni az enduro-motorral.

Összességében amellett, hogy motorozás szempontjából egy, a tavalyinál jóval aktívabb év az idei, én is sokkal jobban érzem magam, bár tegyem hozzá, nem vagyok még 100%-os formában, mert jövőre a Dakar után fogjuk kivenni a vasakat és a csavarokat a lábamból, tehát jövő februárra ez van eltervezve. De tavaly ilyenkor még mankóztam, tehát idén minden szempontból sokkal jobban érzem magam, úgy fizikai tekintetben, mint lelkileg is.” – zárta beszámolóját a szatmári motoros.











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: